Εργασία : Σε εξέλιξη το επιχορηγούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ηλικίες άνω των 50

Αποτέλεσμα εικόνας για οαεδΕπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που εστιάζουν σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε μακροχρόνια ανέργους αλλά και σε ΑμΕΑ θα παραμείνουν «ανοιχτά» και το 2018 
μεταξύ των οποίων και εκείνο που αφορά επιχορήγηση την επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την απασχόληση 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών. Ως άτομα σε μειονεκτική θέση νοούνται οι άνεργοι- ηλικίας άνω των 50 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των έξι (6) μηνών.
Ως άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση νοούνται οι άνεργοι – ηλικίας άνω των 50 ετών -εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των δώδεκα (12) μηνών.
Το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως και η διάρκεια για τους μακροχρόνια ανέργους ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους εννέα (9) μήνες.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση αιτηθεί την επέκταση της επιχορήγησης για άλλους εννέα (9) μήνες, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμα χωρίς επιχορήγηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο